Meny
Laddar...

À la Carte Meny Lumber & Karle

Vi använder oss alltid av råvaror av yttersta kvalité. Det som är vackert för ögat, är också vackert för själen, och därför gör vi allt i vår makt för att väcka slumrande sinnen och smaklökar till liv. 

 

Meny hr

Förrätter

Sotad Oxfilé

Med ramslöksaioli, bakad och rökt äggula, samt semitorkade tomater, pepparmix och mixsallad
Dryckestips: 
Lumber & Karle, Côtes du Roussillon (eko), Frankrike

145:-


Friterad Scampi

Med potatiskräm, blodapelsin och sojabönor, serveras med grönkålsolja och krispig palsternacka.
Dryckestips: 
Dreissigacker, Riesling, Tyskland

125:-

Barnmeny

Hamburgare

90 grams hamburgare serveras med sallad, tomat, hemgjord dressing och jumbo pommes.

95:-


Pannkakor

Serveras med vispad grädde & sylt.

90:-


Glass med chokladsås

Tre kulor glass med husets chokladsås.

55:-

Dessert

Chokladtimbal

Med hemmagjord hallonglass, apelsincoulis och sockerrostade nötter.

115:-


Rabarberconsommé  

Med ljummen äppelmuffin och kanelkräm gjord på Ricottaost.

105:-


Huset Pralin

Liten men naggande god pralin på finaste choklad.
Dryckestips: Svart Löfbergs Lila samt Grönstedts Monopole

25:-/st

Varmrätter

Oxfilé på Planka

Vår egna ”Plankstek” på grillad oxfilé med duchesspotatis, grilltomat och baconlindad haricot verts samt hemslagen bearnaise- och marsalavinsås.
Vintips: Lumber & Karle, Côtes du Roussillon (eko), Frankrike

335:-


Skinnstekt Torskrygg

Med brynt smör smaksatt med soja, örter och ingefära, serveras med bacon, rårörda lingon och potatispuré samt sparris.
Vintips: Lumber & Karle, Vin de Pays d`Oc, Frankrike

295:-


Ankbröst

Med apelsinsmörsås och potatiskrokett smaksatt med Västerbottenost, serveras med ingefärsbakade majrovor. 
Vintips: Dreissigacker, Riesling, Tyskland

275:-

Bar/Bistromeny

Högrevsburgare

Serveras med dubbelcheddar, barbecuesås, picklad rödlök, rostat bagarbröd, serveras med tunna pommes smaksatt med bacon, chili och citronaioli. 
Dryckestips: Mc Brian, Qvänum Mat & malt

190:-


Räkor

En ”King Size” macka fullproppad med räkor och tillbehör, serveras med husets majjo. Kan fås på både ljust och mörkt bröd. 
Dryckestips: 
Altozano, Verdejo, Spanien

190:-


Parisersmörgås

På färsbiff med rostat surdegsbröd, serveras med stekt ägg, friterad kapris och saltgurka.
Dryckestips: Lumber & Karle, Côtes du Roussillon (eko), Frankrike

165:-


Vegetarisk Canneloni

Med svamp, purjolök och spenat samt sojafärs, gratinerad med Sveciaost. 
Dryckestips: Altozano, Tempranillo Shiraz, Spanien

175:-


Kvällens Husman (Måndag-Torsdag)

Fråga din servitör vilken husman som serveras just idag.

175:-